Saskia Creations

Bodycasting en lifecasting

Wat is Bodycasting?

Bodycasting is een techniek waarmee we een afdruk maken van een deel van het lichaam. Dit kunnen bijvoorbeeld de handjes of voetjes van je baby zijn of de handen van jou en je partner. Maar je kunt ook huisdieren bodycasten. Je maakt dan een pootafruk van je hondje of katje. Je krijgt dan een mooi driedimensionaal beeldje van jouw huisdier. Dit kan met en zonder je eigen hand.

Een handbeeld laten maken

Het bijzondere van het maken van een handbeeld is dat het in de loop der jaren steeds meer emotionele waarde krijgt. Zo zijn de voetafdrukjes van je pasgeboren babytje over 20 jar ineens nog waardevoller. Voor zowel jou als je kind zelf. Een handafdruk laten maken samen met je partner of broer(s) en/of zus(sen) is het ultieme kado voor je ouders.

Waar kan ik een handafdruk laten maken

In ons atelier in Marijenkampen kun jij een handbeeld laten maken. Maar we komen ook graag naar je toe. Wij komen ook in verzorgingshuizen en ziekenhuisen. Dat is allemaal geen probleem. In het geval van het maken van pootafdrukken bij hondjes komen wij liefst bij u thuis. Dit geeft de hond veel minder stress merken we en is de hond minder onrustig.

Een afdruk van het lichaam maken

Een beeld laten maken van jezelf, van je eigen lichaam of juist een kunstwerk samen met je gezin of geliefde is heel bijzonder. Met bodycasting maak je van je eigen lichaam een echt 3D kunstwerk.


Bellycasting

Nast het maken van een 3D beeld van je lichaam of handen kun je ook een realistische afdruk laten maken van jou zwangere buik. Het beste is om dit tussen de 30 en 35 weken te doen. Dit geld ook voor het laten maken van een gipsbuik. Een bellycasting is een realistische afdruk van je zwangere buik. In tegenstelling tot een gipsbuik maken we eerst een mal van de buik, die we daarna ingieten. Door deze techniek krijg je dus alle huidlijntjes etc. te zien. Bij een gipsbuik leggen we laagjes gipsverband over de buik, wanneer de gips uitgehard is (3-5 minuten) halen we de buik er eenvoudig af en is dat ook meteen de gipsbuik. Deze kun je vervolgens laten beschilderen of versieren met kant.