Newborn fotografie


Die eerste dagen na de geboorte is jullie baby nog zo klein.
Maar juist hoe klein jullie kindje in het begin was, is iets wat je je later amper meer kunt voorstellen. Die momenten wil je natuurlijk vastleggen. Dat kleine, dat pure...

Wanneer?

Een newbornshoot is het mooist als het pasgeboren kindje tussen de 8 en 14 dagen oud is.
In de eerste 2 weken slaapt een pasgeboren baby relatief veel. Het laat zich dan makkelijk poseren in een natuurlijke houding.

Een fotoshoot kan best wat tijd in beslag nemen, houd er rekening mee dat er misschien tussendoor even gevoed wordt, gesust en weer even wachten tot het baby'tje lekker rustig en doezelig in slaap valt.

Props?
U komt dit woord vast vaker tegen als u kijkt naar newbornshoots. Maar wat is nu precies een "prop". Iedereen zal zijn of haar idee erbij hebben, maar meestal betekent het een leuk kratje, stoel, wiegje een kom, alles wat als een soort rekwisiet gebruikt wordt voor de foto. Ik verzamel zelf overal mijn props. Soms maak ik ze zelf, zoals de hangschommel of ik knap een oude stoel op. Heb je zelf iets leuks? neem gewoon eens mee en dan kijken we wat we ermee kunnen!

Indien ik bij u op locatie de fotoshoot verzorg:
Zorg voor een warme kamer. De dekentjes die we gebruiken wikkel ik vaak voor en tijdens de shoot om een warme kruik. Zo blijven ze lekker warm als we ze nodig zijn.
Ik neem verschillende props mee, dekentjes, mutsjes, gehaakte broekjes etc. We kunnen dan kijken wat jullie mooi vinden.
Je kan ook zelf alvast dingetjes klaarleggen, een knuffeltje bijvoorbeeld of een dekentje die misschien van een van jullie is geweest als baby. Altijd leuk om te gebruiken!

In de studio?

Uiteraard is het ook mogelijk om hier in de studio langs te komen. U kunt desgewenst een knuffeltje of misschien een gitaar of iets dergelijks meenemen als prop. Dan kunnen we kijken wat we ermee doen. Graag vooraf even aangeven als u iets speciaals wilt. Dan zorg ik dat ik alvast wat ideetjes heb met deze prop(s).