Newborn fotografie


Die eerste dagen na de geboorte is jullie baby nog zo klein.
Maar juist hoe klein jullie kindje in het begin was, is iets wat je je later amper meer kunt voorstellen. Die momenten wil je natuurlijk vastleggen. Dat kleine, dat pure...

Wanneer?

De beste tijd om een newbornshoot te plannen is tussen de 5 en 10 dagen oud. Soms lukt dat niet altijd en dat is prima, we kunnen alsnog mooie foto’s maken, maar sommige baby’s zijn dan wat beweeglijker, sneller wakker of krijgen last van regeldagen etc. Een vrij recent geboren baby’tje is over het algemeen makkelijker te positioneren en in slaap te krijgen dan een baby’tje wat al een paar weken oud is. Maar dat wil niet zeggen dat dat in ALLE gevallen zo is uiteraard. Maar uit ervaring is wel gebleken dat de grootste kans op een relaxt baby’tje tussen de 5 en 10 dagen oud is.

Een fotoshoot kan best wat tijd in beslag nemen. Een extra voeding, een fospeen zijn vaak geen overbodige luxe gebleken bij de newbornshoots.

Props?
U komt dit woord vast vaker tegen als u kijkt naar newbornshoots. Maar wat is nu precies een "prop". Iedereen zal zijn of haar idee erbij hebben, maar meestal betekent het een leuk kratje, stoel, wiegje een kom, alles wat als een soort rekwisiet gebruikt wordt voor de foto. Ik verzamel zelf overal mijn props. Soms maak ik ze zelf, zoals de hangschommel of ik knap een oude stoel op. Heb je zelf iets leuks? neem gewoon eens mee en dan kijken we wat we ermee kunnen!

In de studio of thuis?
Dit hangt van jullie wens af. Wanneer jullie lifestyle foto’s willen dan adviseer ik: thuis. Lifestyle fotografie kenmerkt zich dor foto’s van een babytje knuffelig in jullie armen, samen op jullie grote bed, mama die misschien borstvoeding geeft. Het babytje in zijn of haar eigen wiegje etc.

Een newborn sessie waarbij props zoals dekentjes, mandjes etc. worden gebruikt is geschikt voor in de studio maar ook voor thuis. Nu heeft alleen niet iedereen de ruimte dus het is altijd even afwachten wat ik kan doen. Uiteraard kan ik niet alle achtergronden en props meenemen op locatie dus is het vooraf handig om te bespreken wat jullie wensen zijn. Dan kan ik op basis daarvan een selectie meenemen.
Dit geld ook voor favoriete kleuren qua dekentjes, wraps etc.

Wanneer u besloten heeft dat de newbornshoot bij u thuis zal plaats vinden zijn er wel extra kosten aan verbonden ivm resitijd en afstand.