Cursus & Trainingen


Voor groepen zoals carnavalsverenigingen, scholen, kinderdagverblijven, theatergroepen etc. biedt Saskia Creations workshops op verschillende niveaus aan. U kunt zich ook als particulier aanmelden met een groepje bekenden.

Materiaal

Meestal heeft u als vereniging zelf materiaal, dit kunt u dan gewoon gebruiken. U kunt ook altijd even mailen of bellen om te vragen of u voldoende materiaal heeft en de juiste producten voor de workshops.
Aanbevolen materialenlijst.
Altijd handig zijn: lotiondoekjes of babywipes, wattenstaafjes, oude handdoek, sprayflesje voor water.
Liever lesmateriaal bestellen? dat kan ook! De kosten hiervoor zijn 85,- per lespakket. U ontvangt na uw mail een factuur in pdf-formaat welke u kunt betalen. Uw lespakket staat dan netjes voor u klaar bij uw eerste workshop/cursus schminken.

U heeft de keuze uit onderstaande workshops:

**Basiscursus schminken**

U leert in deze cursus de basistechnieken van het schminken.
Dingen die aan bod komen zijn o.a.: Omgaan met uw materiaal, consistentie van de schmink leren kennen en herkennen wanneer iets
fout gaat. Oorzaken van problemen met dikke lijnen of vlekken in je ondergrond oplossen, sponstechnieken, basiskleuren opzetten,
karaktereigenschappen van de verschillende merken schmink etc.

Er is voldoende ruimte om te oefenen en vragen stellen. Je neemt je eigen materialen mee. Je kunt ook een lespakket bestellen (zie hierboven). Snelle designs voor jongens en meisjes.
duur: ca 2uur

Kosten:

5 tot 10 personen:
€ 20,-pp
vanaf 10 personen:
€ 15,-pp

**schminkcursus Basis Plus**

In deze workshop komt hetzelfde aan bod als bij de basis workshop maar gaat daarna een stap verder. I.p.v. makkelijke snelle designs leren jullie meer moeilijkere designs waarbij sierlijke krullen, fijne lijntjes, druppels etc. ook aan bod komen.
Er worden moeilijkere designs geoefend. Dit doen jullie op elkaars gezicht en daarnaast oefenen jullie op sheets en op je arm.
duur: ca 3uur

Kosten:

5 tot 10 personen:
€ 35,-pp
vanaf 10 personen:
€ 30,-pp

**Schminkcursus Extra**

Hierbij leer je veel van de voorgaande workshops, maar daarnaast zal ik jullie ook leren om schaduwen aan te brengen. Hier geldt wel een kleine opmerking en dat is dat het makkelijker gaat als je al veel ervaring hebt met schminken.
U kunt ook eerst de voorgaande workshops doen en deze later ter uitbreiding volgen.
De dagworkshop is wel iets duurder per persoon maar zou je de cursussen apart bij mij doen ben je per extra onderdeel meer kwijt aangezien in deze workshops de basiscursus, bloemen, splitcakes en jongens designs alles bij elkaar zit.
duur: ca 4,5 uur

Kosten:

5 tot 10 personen:
€ 40,-pp
vanaf 10 personen:
€ 35,-ppGrimeren/ Special FX


Wilt u zelf leren wonden maken? Schrijf u dan in voor een workshop wonden/grime. Je werkt met mijn materiaal. Het enige wat je nodig bent is een oude handdoek, wattenstaafjes, lotiondoekjes, vaseline, make-up remover op oliebasis.
Hieronder de verschillende workshops van simpel tot zeer uitgebreid.


**Grime/wonden basis**

In deze workshop leert u een begin maken van het maken van realistische wonden en blauwe plekken. U leert de diverse materiaalsoorten kennen en ermee werken.
Kosten: € 45,-pp

**Grime/wonden gevorderd**

We starten met kleine basis technieken voor het maken van sneetjes, schaafwondjes. blauwe plekken etc. Uiteindelijk werken we naar een monsterlijk design toe, welke je kunt toepassen met bijvoorbeeld Halloween.
Kosten:
€ 100,-pp**Special FX**

De ultieme workshop als je echt een grote stap verder wilt dan alleen het maken van blauwe plekken en wonden met synwax®.
Je gaat je eigen siliconen wond maken, leren wat je met latex kunt doen. En we gaan uit de hand een wond maken met siliconen zonder vormmal.
Je leert het verschil tussen diverse materialen kennen.
Max. 4 personen. Of op locatie zijn er grotere groepen mogelijk.
Duur: ca 4 uur
Kosten:
€ 195,-/pers.