Bodycasting - Lifecasting


*Om mijn portfolio te bekijken gaat u naar de gallerij in het menu*

Bodycasting oftewel lifecasting is het maken van een 3D-afdruk oftewel beeld van bijvoorbeeld handen, torso, voetjes of een pootje van een huisdier etc. Dit kan samen met je partner zijn of je geliefde huisdier, maar ook de kleine voetjes, handjes of babybilletjes van jullie pasgeboren baby.
Of ben je al jaren aan het trainen voor een gespierd lichaam en daar trots op? Laat dan je torso casten en show those triceps and biceps!!

Ook voor bedrijven kunnen er leuke pensioen of retirement beelden in jullie vakgebied worden gemaakt. Denk aan een hand met kapperschaar, een hand met een troffel voor de metselaar etc. Of heb je in je vriendengroep een fanatiek tennisser, schaatser, drummer, gitarist, zanger? dan kun je natuurlijk heel creatief bezig met een beeld waarbij je een tennisbal, ijzer, drumstok, plectrum of microfoon bezig. Hoe leuk is dat om te geven als er een prestatie geleverd is?

Uniek

Saskia Creations is de enige in Nederland waarbij je een handenkrans of stapeling met meer dan 2 handen volledig 3-dimensionaal kunt laten maken. Dit betekent dat er geen platte kanten aan een handenkrans of een stapeling van handen zal zitten. Alle handen, dus ook de onderste hand zullen in detail uit de mal komen.

De mal

Zodra besloten is hoe het beeld ongeveer eruit gaat zien gaan we eerst even oefenen met de pose. Vooral met meerdere handen is het even zoeken naar een mooie compositie. Soms wordt de mal dan in een bak gemaakt maar voor enkele composities is dit niet praktisch en word de gel over het lichaamsdeel gegoten en vervolgens verstevigd met gipsverband, om vervolgens ingegoten te kunnen worden. Dit zal ik allemaal van tevoren bespreken. Sieraden zoals bijvoorbeeld trouwringen e.d. mogen, indien u dat in het beeld terug wilt zien, gewoon omgehouden worden.

De mal moet een aantal minuten uitharden. Vervolgens gaan jullie één voor één, langzaam met de handen uit de mal.

Ingieting

Na het maken van de mal zijn jullie vrij om te gaan. Het ingieten is een nauwkeurig proces en dient zo snel mogelijk te worden gedaan. Aangezien het uitharden van het beeld en de nabewerking veel tijd neemt, heeft het ook weinig zin om te wachten. De materialen moeten minstens 24 uur uitharden.
Er zijn verschillende materialen waaruit gekozen kan worden. Zoals porseleingips, gietsteen of acrylhars.

Afwerking

In het atelier staan veel kleurstaaltjes waar uit gekozen kan worden.
Mocht u op locatie de afspraak hebben, dan neem ik dit mee, evenals voorbeelden voor sokkels.

Huisdieren

Een herinnering van uw hondje? Een mooie 3D afdruk van uw hand met poot of alleen de poot. U kunt ook een overleden huisdier op deze manier vereeuwigen.
Omdat het voor uw hond of kat een nieuwe ervaring is, kan het soms fijn zijn om uw dier hierin te begeleiden. Vooral een hond die snel bang is
kunt u het beste voorbereiden, door elke dag even te oefenen. Bouw dit rustig, met kleine stapjes op.

Babyhandjes en/of voetjes

Ieder detail, de kleine nageltjes de plooitjes van het babyvoetje of handje, alles is zichtbaar! Een tastbare herinnering van uw baby'tje is niet alleen leuk voor uzelf, maar ook voor een opa of oma om te geven. Er word met natuurlijk onschadelijk materiaal gewerkt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Een kindje hoeft daarom niet per se een bepaalde leeftijd te hebben.

Torso's

Het is ook mogelijk om delen van uw lichaam te casten. Denk bijvoorbeeld aan een borstbeeld, torso's, buikbeelden, uw gezicht, gespierde borstkas, billen, borsten, hals, ballerina spitzen, you name it!

Een kunstwerk van uw lichaam! To celebrate life! of gewoon omdat je trots op je lichaam bent!!

De prijzen varieren hierin omdat geen enkel lichaam hetzelfde is. Voor een prijsopgaaf kunt u contact opnemen via mail, telefoon of whatsapp.


Werkgebied

Wilt u een beeld laten maken dan bent u van harte welkom in mijn atelier. Hier kunt u diverse kleurstalen bekijken en sokkels.
Voor speciale opdrachten kom ik ook op locatie. Bijvoorbeeld wanneer iemand slecht ter been is of bij huisdieren. Dit kan door heel Nederland zijn, maar denkt u wel aan de hogere reisvergoeding. Vraag naar een berekening van de totale kosten zodat u weet waar u aan toe bent.

Voor speciale opdrachten zoals vlinderkindjes reis ik enkel in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel, ivm met de tijd die ik nodig heb om er te zijn. Voor andere delen van Nederland kunt u terecht bij een van mijn collega's.